BIM Equity leverer VR Studio til Nyt Hospital Nordsjælland

VR Nyt Hospital Nordsjælland 03

For at få et mere gennemsigtigt byggeri for entreprenører såvel som hospitalspersonalet starter Nyt Hospital Nordsjælland i Region Hovedstaden arbejdet med virtual reality. 

Funktionalitet og helbredelse går hånd i hånd, når det gælder om at skabe det kommende superhospital i Hillerød. Derfor har projektorganisationen Nyt Hospital Nordsjælland valgt at investere i et VR studio, så projektets mange interessenter kan træde ind i det kommende hospital og teste fx flows, wayfinding og konkrete arbejdsgange – i god tid før første spadestik (forventet i 2019). Ved at gøre det tidligt øges chancerne for at minimere potentielle fejl i byggeriet. Fejl, der efter byggestart kan komme til at koste dyrt.

”Når det gælder komplekse byggerier som det kommende hospital i Nordsjælland, giver VR rigtig god mening. Det er et rigtig godt kommunikationsværktøj, da det åbner projektet op 1:1. Vi kan aldrig give garantier i byggeri, men ved at bruge VR øger vi muligheden for at undgå dyre fejl. Som offentlig bygherre kan vi også hjælpe entreprenørerne med at blive klædt godt på til at bygge for os,”

siger projekt- og entreprisechef, Sune From fra Nyt Hospital Nordsjælland.

Åbner op for personalets input
VR er også en oplagt mulighed for at få hospitalet helt ind under huden og få personalet input tidligt og derved skabe medejerskab og begejstring i forhold til det nye hospital. Ifølge hospitalsdirektør, Bente Ourø Rørth fra Nordsjællands Hospital er det da også helt afgørende, at personalet får syn for sagen i god tid inden indflytning.

”Vi har snakket meget om det her hospital, og personalet spørger “hvordan bliver hospitalet egentlig?” Nu kan de rent faktisk se det selv, de kan gå rundt i det, og de kan mærke, hvordan det er at være der, og det er vigtigt,”

siger Bente Ourø Rørth.

Det er det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron, der sammen med Vilhelm Lauritzen Arkitekter er totalrådgivere på byggeriet af det nye hospital i Nordsjælland. Også her finder man den ny teknologi spændende.

LÆS OGSÅ: BIM Equity åbner VR datterselskab

“Med VR kan hospitalets fremtidige brugere og andre interessenter få et dynamisk indblik i, hvordan hospitalet er organiseret og disponeret i forhold til arbejdsgange, patientforløb mv.”

forklarer Søren Daugbjerg, CEO og partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

 

VR Nyt Hospital Nordsjælland 01
Samarbejde og digital kommunikation er vejen til bedre byggeri
Hospitalsbyggerier skal typisk tilgodese mange forskellige funktioner og behov og er blandt de mest komplekse byggerier, der eksisterer. Derfor udvikles, projekteres og opføres supersygehusene som såkaldte BIM-projekter (Bygnings Informations Modeller).

Et VR Studio opleves som en fysisk 3D biograf, der med udgangspunkt i et byggeprojekts digitale modeller bl.a. kan bruges til at optimere såvel processer inde i bygningen som i selve byggeriet i skala 1:1. Det vil sige, at projektets arkitekter fra Basel i realtid kan køre digitale udviklingsseancer og brugerinddragelsesprocesser med samarbejdspartnere og brugere, der befinder sig i Nordsjælland. Det gør udviklingsmøder og kommunikationen med de kommende brugere lettere og mere forståelig samtidig med ændringsforslag kan afprøves og valideres med det samme. Adm. direktør Jonas N. Salih fra BIM Equity, der har udviklet og leveret VR Studiet til Nyt Hospital Nordsjælland.

”Hospitalsbyggerier stiller store krav til vidensdeling, koordinering og kvalitetskontrol mellem mange involverede parter. VR Studio er et værdiskabende redskab, der øger rådgiverne, myndighedernes og sundhedspersonalets forståelse for projektet – og sikrer at fejl kan opdages og rettes inden selve byggeriet eller den efterfølgende drift. Jeg ser frem til at bidrage til en endnu bedre udviklingsproces frem til åbningen”

 

FOTOS: Nyt Hospital Nordsjælland.

 • En ny virkelighed

  Arkitektur visualisering er en særlig kunst, som hidtil har krævet lang ventetid, masser af tålmodighed, samt kaffe og cola i store mængder. Jeg har selv siddet nætter op til konkurrenceaflevering og ventet på at illustrationerne renderede én for én. Jeg har andre gange opsat tegnestuens mange computere, så de sammen kunne rendere en hel film i… Se indlæg

 • VIRTUAL REALITY OG BYUDVIKLING

  Seneste udgave af Fagbladet Teknik & Miljø bringer en artikel om VR og byudvikling. Muligheden for at gengive fremtidens bolig- eller byområder virtuelt – længe inden de er færdige – får stor betydning for måden vi arbejder med byudvikling på. VR giver nye muligheder for byudvikling Hidtidig har byggeriets parter primært anvendt VR-løsninger på byggeprojekter. Men… Se indlæg

 • BIM Equity udstiller VR Studio på TEKNIK & MILJØ ’17

  TEKNIK & MILJØ ’17 er KL’s politiske konference for kommunalpolitikere og beslutningstagere på teknik- og miljøområdet i landets kommuner. Årets konference løber af stablen 25. – 2. april og temaet er ”En verden udenfor”. I år er der fokus på, hvordan teknik og miljø-forvaltningerne arbejder udenfor: ”Bogstaveligt talt – i al slag vejr. I overført… Se indlæg

 • I en virtuel fremtid…

  Hos BIM Equity har vi i de sidste år beskæftiget os indgående med Virtual Reality og lignende teknologier. Med udgangspunkt i processer for brugerinddragelse, test og analyse samt ibrugtagning,  udvikler vi Cloud-baseret software, der understøtter Virtual Reality  og med indbygget funktion for samarbejde i realtid.  Det er nu muligt at designe rum med sin finger… Se indlæg

 • VIRTUAL PROTOTYPING – Byggeriets delfaser i VR

  Blogindlæg af Jonas N. Salih, CEO BIM Equity og BIM Equity VR I mit første blogindlæg om virtuelle prototyper var udgangspunktet BIM og VDC, hvor VR som supplerende teknologi muliggør skala 1:1 prototyper i processerne for planlægning, udførsel & drift. Basis for den virtuelle prototype i 1:1 generes ud fra BIM eller 3D modeller, der… Se indlæg

Kommentér

Your email address will not be published. Required fields are marked *