RETAIL: SÅDAN FÅR DU DET BEDSTE DESIGNGRUNDLAG

Hos BIM Equity har vi en del Retail kunder, som projekterer i 3D og BIM hvortil denne BIM model bliver brugt til en lang række ting, f.eks. renderinger/visualisering, indretnings- og design planer samt bygtegninger. Men for at komme dertil hvor en 3D model er detaljeret og udførlig nok til f.eks. indretningsplaner og visualiseringer, kræves et godt grundlag, eller en grundmodel så at sige.

For at skabe dette grundlag for design og projektering, af en given butiksombygning eller andet lejemål, foretages en stor del af on-site registreringerne i dag, med pen og papir hvortil disse noter og papiropmålinger, efterfølgende konverteres til 2D CAD eller 3D. Herefter kan selve design og skitserings arbejdet igangsættes. Denne metode fungerer fint langt hen af vejen og skaber et tilnærmelsesvist korrekt grundlag, da der nogle gange kan suppleres med eksisterende tegninger. Men, fejlkilderne er mange og tidsforbruget for optegning af håndskitser har en tendens til, at blive mere end beregnet.

MOODIFY - Picture #1MOODIFY – Rendering af opmåling foretaget med Flexijet.

Det er muligt, at få hjælp til at foretage disse opmålinger, hvortil du dermed slipper for at konverterer dine håndtegninger og notater til 2D CAD eller 3D. Det er nemlig muligt, at få foretaget en opmåling on-site direkte i 3D, hvad enten du benytter ArchiCAD eller Revit. Som du sikket ved, benytter mange i markedet sig af Point Clouds. Hos BIM Equity benytter vi i stedet en totalstation i form af Flexijet, som er koblet direkte til ArchiCAD med eksportmuligheder til Revit via IFC. Dette betyder at butikken/lejemålet modelleres i 3D på stedet inden vi forlader ejendommen. Derved sikres det, at alle små finurligheder, der altid er til stede i ældre ejendomme, kommer med og at synlige bærende konstruktioner som bjælker/søjler identificeres og defineres. Generelt bliver bygningsforståelsen bedre når den slavisk [wpanchor id=”moodify”].

”On-site 3D opmålinger er et professionelt og effektivt redskab for MOODIFY CPH, når vi bygger i retail branchen. Tid er i høj grad penge for vores kunder og derfor gælder det om, at have et præcist grundlag første gang.”

Citat Mette Folkmann, MOODIFY CPH

Hos BIM Equity mener vi også, at det altid en fordel, at have det bedst mulige design og projekterings grundlag for sit arbejde – hvad enten man selv står for opmålingen, hyrer andre til det eller benytter os som samarbejdspartner.

KOMPLEET - Picture # 1KOMPLEET – Rendering af opmåling foretaget med Flexijet.

Fordelene ved at foretage 3D opmålinger er mange, men afhænger af hvilken type butik du som Retail Designer beskæftiger dig med. Vores nuværende kunder arbejder med kaffebarer og tøjbutikker og har fået følgende fordele ud af et samarbejde med os:

 • Sparet tid ved designopstart.
 • Bedre forståelse for lejemålets konstruktionsmæssige sammensætning.
 • Sparet tid ved visualiseringsarbejder.
 • Ét meget præcist arbejdsgrundlag med indbygget billeddokumentation.
 • Kortere vej fra opstart til afsluttet opgave.
 • Bedre modelkvalitet kontra den tidligere anvendte [wpanchor id=”kompleet”].

“Vi har som retail- shopdesigners og shopfittere et stort behov for at arbejde meget præcist og i detaljen, og det er derfor vigtigt at komme godt fra start. En meget præcis opmåling har afgørende betydning for den flotte finish og er et krav for at opnå det bedste resultat. Vi har erfaret, at vi kan nå den nødvendige præcision hurtigt og effiktivt ved brug af 3D opmålinger.

Når et projekt skal bygges, og tilpasses et eksisterende byggeri, er det vigtigt for os at kende dennes anatomi, bl.a. omkring gulve, vægge eller lofters tilstand, så dette kan rettes før vi går i gang. 3D opmåling er således et unikt værktøj, som sparer os for meget tid og arbejde og kan anbefales når man ønsker at kende sin opgave i detaljer før man går i gang.”

Citat Lonnie Eriksen, KOMPLEET, check også deres meget spændende Instagram.

Har du lyst til, at vi kommer ud og laver en opmåling for dig, så er du meget velkommen til at kontakte mig via nedenstående kontaktinformationer. Du har ligeledes mulighed for selv, at erhverve dig selve totalstationen såfremt dette måtte være af interesse for dig og din virksomhed.

Nis Boile Christensen
FM-rådgiver & opmålings/digitaliserings ansvarlig

Cand.scient.techn. i Bygningsinformatik
Bygningskontruktør M.A.K.
E: nb@bimeqt.com
T: +45 – 28 93 86 58

 • Arbejde med opmåling og pointclouds…

  BIM Equity og LE34 har sammen leveret registrering, opmåling og 3D-modellering af BIM-projektet til renoveringen af Lindegaarden – en firelænget, stråtækt bindingsværksgård fra 1789. Gården renoveres for tiden af arkitekt Stein Hagen for Bondebylauget i Kongens Lyngby nord for København. Læs mere om projektet hér >> LE34 har kombineret traditionelle terrestriske laser-skannere, med håndholdte scannere, der benytter… Se indlæg

 • What is the point?!?

  Digitalisering og BIM-baseret opmålinger bliver for tiden udført i stor stil på kæmpe projekter. BIM Equity leverer forskellige digitaliserings-løsninger, både baseret på 2D-tegninger og registreringer på stedet. Når 2D-tegninger skal omdannes til BIM, benytter vi vores filippinske partner, tegnestuen Aidea, der har mange års erfaringer med BIM. De skiftede fra AutoCAD og Sketchup i 2005 og… Se indlæg

 • Arkitektur mod malaria…

  Et møde mellem en dansk arkitekt og en tysk læge skaber rammerne for The Magoda Project. Arkitektur er mange ting. Enhver arkitekt har sit ”take” på, hvad en rigtig arkitekt er. Nogle mener det handler om konceptet, deres kolleger har muligvis en forkærlighed for detaljen. Andre mener det handler om at skabe rum, der umærkeligt… Se indlæg

 • IFC-guide til Revit og ARCHICAD

  IFC-formatet er lavet af organisationen buildingSMART (som i Danmark er slået sammen med organisationen MOLIO) og er et åbent fil-format, som man kan eksportere sit BIM-projekt i. Når man gemmer projektet som IFC, kan det åbnes i stort set alle andre BIM-programmer, og IFC-formatet er derfor optimalt til at udveksle BIM mellem rådgivere, samt til… Se indlæg

 • Guide: BIM-workflow med Rhino og Grasshopper

  BIM er det helt rigtige værktøj og den helt rigtige arbejdsmetode – fra første skitse til aflevering af hovedprojekt, da man samler 2D-tegninger og 3D-modeller med informationer og mængder. BIM kan sagtens være fri formgivning, organiske former og smukke, grafiske tegninger eller diagrammer. Men på nogle projekter er der behov for at arbejde kreativt med… Se indlæg

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *