Arkitekten visualiserer med Twinmotion

Arkitekten Jens Peter Ramsager benytter Twinmotion til at visualisere sine projekter. Årsagen til valget er, at Twinmotion både giver et rigtig flot resultat, er lynende hurtigt og ikke koster det hvide ud af øjnene.

Den seneste version, Twinmotino 2018, bygger på spil-motoren, Unreal, som giver endnu flottere billeder end den tidligere version, samtidig med den fungerer til både Mac og Windows. Twinmotion kan importere et væld af 3D-formater (bl.a. fra Sketchup, Rhino og 3ds MAX), men det især interessant at benytte de to plugins til Revit og ARCHICAD, da de også kan overføre BIM-informationerne til Twinmotion. Twinmotion kan ikke kun visualisere, men også vise opbygningen af faser, som f.eks. 4D-animation af byggepladsens og udførelsens proces.

Jens Peter Ramsager har på kort tid nået et niveau, hvor både still-billeder og animationer fungerer rigtig godt. Især er den omgivende natur gengivet på en meget virkelighedstro måde. På de to ovenstående eksempler er både interiør og eksteriør præcis som man kender det fra den jydske vestkyst. – Selv med lidt sand og ukrudt i indkørslen!

Det tager kun få sekunder at generere et still-billede og minutter at generere en animation, når først modellen er løftet med træer, græs, buske, blomster, mennesker, dyr, cyklister og biler. Alt sammen er levende og påvirket af vind, vejr og tid på døgnet. Det kræver dog et trænet øje, at styre både modellens detaljerings-niveau og kameraets bevægelser, for at få en smuk animation, der sætter fokus på arkitekturen.

At Twinmotion bygger på spil-teknologi betyder, at det endelige resultat ikke svarer helt til high-end konkurrence-visualisering, men det er dog mere end tilstrækkeligt til mange præsentationer af mindre projekter. Under både forprojekt og hovedprojektering giver Twinmotion ekstra meget mening, da man let og lynhurtigt kan lave nye visualiseringer af det aktuelle projekt-stade. – Dette er især let via synkronisering med de to BIM-plugins.

Der er virkelig sket meget fra Twinmotion 2016 til Twinmotion 2018. Det kan f.eks. ses i en test, som Arkitekten har lavet med samme model animeret i begge versioner af Twinmotion. Det handler bl.a. om sollyset, dis på en varm sommerdag og en overbelyst himmel, som tilsammen giver indtryk af en stemning, den tidligere version ikke på samme måde kunne ramme.

Med Twinmotion kan man sende sit projekt som en .exe-fil til Windows-brugere eller gå på opdagelse med VR-brillerne HTC Vive eller Oculus Rift. Man kan også slutte sin computer til en storskærm, hvor det er let at skifte mellem tidspunkter på døgnet og forskellige årstider.

Kontakt os, hvis du vil høre mere om hvad Twinmotion kan gøre for dine projekter. BIM Equity leverer både softwaren, hjælp til at komme i gang og support hvis du kører fast undervejs. – At investere i Twinmotion kan blive det bedste du har gjort for BIM på din tegnestue!

 • Gratis opgradering til Artlantis

  Artlantis er er visualiseringsprogram, som udmærker sig ved at lave super flotte renders, være nemt at bruge, med stort bibliotek af “staffage” (planter, mennesker, transportmidler, møbler, m.v.), virker til både Mac og Windows, har plugins til bl.a. Revit, ARCHICAD og Sketchup og koster næsten ingenting. – Nævnte jeg, at det laver super flotte renders?!? Nå,… Se indlæg

 • En ny virkelighed

  Arkitektur visualisering er en særlig kunst, som hidtil har krævet lang ventetid, masser af tålmodighed, samt kaffe og cola i store mængder. Jeg har selv siddet nætter op til konkurrenceaflevering og ventet på at illustrationerne renderede én for én. Jeg har andre gange opsat tegnestuens mange computere, så de sammen kunne rendere en hel film i… Se indlæg

 • ARCHICAD 20 – Et frisk syn på BIM…

  Den nye version af ARCHICAD er landet, med masser af nye funktioner og muligheder. Der er som sædvanligt noget for enhver at glæde sig til, så lad os dykke direkte ned i det. Hele brugerfladen er blevet ryddet op, og væk er æstetikken fra Windows 95! Mere end 1.000 nye ikoner er designet som vektor-grafik,… Se indlæg

 • Bluebeam gør PDF’er intelligente

  Bluebeam er et fantastisk værktøj til at gøre PDF’er mere anvendelige. Selv i en verden, hvor BIM handler om 3D-modellen og dens egenskaber, er 2D-tegninger stadig en grundlæggende del af byggeriet. Tegninger er let forståelige, lette at håndtere og indeholder en masse informationer, gemt i stregtykkelser, linietyper, skraveringer, farver, tekst, målekæder, revisionsskyer, tegningshoveder og meget… Se indlæg

 • Bibliotek med ekstra overflader…

  Som del af serviceaftalen på ARCHICAD får man adgang til et bibliotek med mere end 500 materialer til rendering, såkaldte “texture maps”, som giver mulighed for at tilrette sine visualiseringer med retvisende materialer, uden at skulle opbygge hvert materiale fra bunden. Materialerne i biblioteket har “bump maps”, som giver en virkning af relief i bl.a…. Se indlæg

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *