BIM for landskabsarkitekter

Gå-hjem-møde: BIM for landskabsarkitekter – Aarhus

7. marts afholder Danske Landskabsarkitekter, Akademisk Arkitektforening, LAND Software og BIM Equity gå-hjem-møde om BIM for landskabsarkitekter.

BIM er byggebranchens helt store paradigmeskifte i disse år. Det er der også en god grund til: BIM har et stort potentiale til at skabe merværdi på alle byggeprojekter, og for at få det fulde udbytte af BIM kræver det helhedstænkning på to niveauer: For det første skal alle parter samarbejde og koordinere deres input i en fælles BIM-model. For det andet skal alle faser, lige fra skitseprojektet over projektering til drift og vedligehold, tænkes ind fra starten.

Skærmbillede 2015-11-05 kl. 11.01.27

llustration: JUUL | FROST Arkitekter – Frederiks Brygge

BIM som konkurrenceparameter – også for landskabarkitekter
Aktørerne i byggebranchen har alle – i større eller mindre omfang – taget BIM til sig. For ikke at komme bagud i den digitale udvikling, er det afgørende at landskabsarkitekter også anvender BIM som en naturlig del af deres arbejde. BIM er ligeså oplagt og værdiskabende for landskabsarkitekter, som det er for byggebranchens øvrige parter. BIM giver landskabsarkitekterne et bedre workflow gennem alle faser, hvilket resulterer i bedre processer, der fører til bedre projekter og bedre økonomisk ramme.

På projekter, hvor landskabsarkitekturen er en del af et større byggeprojekt, sikrer BIM, at landskabsarkitekternes arbejde fra starten bliver tænkt med ind i projektet. Dette øger landskabsarkitekternes indflydelse i projektgruppen og de får alt andet lige lettere ved at argumentere for betydningen af deres bidrag. Derudover er BIM-kompetencer et selvstændigt konkurrenceparameter, som både bygherrer, rådgivere og entreprenører efterspørger.

Stor interesse for BIM for Landskabsarkitekter i København

Gå-hjem møde – sådan kommer du i gang med BIM
Danske Landskabsarkitekter, Akademisk Arkitektforening, LAND Software inviterer i samarbejde med BIM Equity til gå-hjem-møde om BIM for landskabsarkitekter. På gå-hjem-mødet giver Thomas Graabæk, partner og BIM rådgiver hos BIM Equity et overblik over, hvordan landskabsarkitekter lettest kommer i gang med BIM, hvilke fordele der er ved BIM og ikke mindst – hvordan BIM bliver en naturlig del af landskabsarkitekternes arbejde.

Der vil også være eksempler på mødet mellem BIM i ARCHICAD, Rhino og Grasshopper, samt en status fra Søren Ross på udviklingen af LAND5 til ARCHICAD.

Det kræver ingen forudgående BIM-kompetencer at deltage i gå-hjem-mødet. Derimod er en interesse for, hvordan BIM styrker landskabsarkitekters arbejde et godt udgangspunkt for at få det optimale udbytte af gå-hjem-mødet.

Tid og sted
Sted: SCHØNHERR A/S, Klosterport 4A, 1. sal, DK-8000 Århus C
Tid: Mandag d. 7. marts 2016, kl. 15.00 – 17.00
Pris: Kr. 250 (eks. moms) pr. deltager. Gratis for medlemmer af Danske landskabsarkitekter eller Akademisk Arkitektforening.
Bemærk: Maks. 25 deltagere, tilmelding er bindende.

Tilmeld dig her 

 

 • Lav dit eget pilotprojekt med landskab i BIM…

  Landskabsarkitekter har ikke været de første til at kaste sig over BIM. Måske med rette! Softwaren har enten været målrettet bygning (og især nybyggeri), har ofte været for teknisk (hvor man taster tal, frem for at tegne) og de programmer som er lavet til landskab, er generelt kun optimale til store infrastrukturprojekter. På landskabstegnestuerne er resultatet,… Se indlæg

 • Hvorfor ARCHICAD?

  BIM Equity er tilhængere af OpenBIM. Vi er fortalere for, at man vælger det software som passer bedst til ens tegnestue, projekter, medarbejdere og ikke mindst pengepung. Der er stor forskel på, hvilket behov landskabsarkitekter, bygningsarkitekter, konstruktionsingeniører, installationsingeniører, entreprenører, bygherrer og driftsherrer har. Nogle har behov for ét program til mange faggrupper og andre kun… Se indlæg

 • LAND4 er BIM for landskabsarkitekter…

  Land Software arbejder for tiden på en landskabs-addon til ARCHICAD. Målet er at skabe en intelligent brugerflade til landskabsarkitekter, da ARCHICAD i BIM Equitys øjne er det klart bedste bud på et BIM-værktøj til faget. Programmets arbejdstitel er LAND4ARCHICAD, og Land Software forventer at stå klar med første release i efteråret 2016. BIM-værktøj til landskabsarkitekter? Hvad er et… Se indlæg

 • ARCHICAD 20 – Et frisk syn på BIM…

  Den nye version af ARCHICAD er landet, med masser af nye funktioner og muligheder. Der er som sædvanligt noget for enhver at glæde sig til, så lad os dykke direkte ned i det. Hele brugerfladen er blevet ryddet op, og væk er æstetikken fra Windows 95! Mere end 1.000 nye ikoner er designet som vektor-grafik,… Se indlæg

 • BIM for landskabsarkitekter

  BIM i landskabet…

  Danske Landskabsarkitekter og Arkitektforeningen inviterer til gå-hjem-møde omkring “BIM for Landskabsarkitekter”, hvor BIM Equity og LAND Software står for oplæg. Det er Schønherr som er vært på deres kontor i Aarhus, og der vil være rig mulighed for spørgsmål og dialog undervejs. – Meningen er, at vi alle skal blive klogere på, hvordan og hvornår… Se indlæg

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *