IFC-guide

Lær at eksportere IFC

Guide til IFC-eksport fra Revit og ARCHICAD

buildingSMARTs IFC-guide

Lavet af MOLIO, SHL og BIM Equity

IFC er et åbent fil-format udviklet af organisationen buildingSMART til brug for udveksling af BIM på tværs af fagdiscipliner og softwareplatforme. Det er et krav på større offentlige byggeprojekter og den mest gængse format for BIM-afleveringer globalt.

Mange almindelige brugere ved dog ikke præcist, hvordan man eksporterer IFC-filer fra deres BIM-program, og hvordan de sikrer sig, at IFC-filen har en tilfredsstillende kvalitet. Derfor har SHL (Schmidt Hammer Lassen Architects) og BIM Equity udarbejdet en IFC-guide i samarbejde med buildingSMART og MOLIO.

Guiden fokuserer på eksport af IFC i standarden IFC 2.x.3 Coordination View 2.0 og med CCS-klassifikation (typekodning og identifikation). Der er helt konkrete eksempler på, hvordan man eksporterer IFC fra Revit og ARCHICAD.

Illustrationerne i guiden stammer fra det nye MOLIO-hus, som er modelleret i både Revit og ARCHICAD, samt eksporteret som IFC fra begge programmer. Modellen er i DIKONs informationsniveau 4.

Vil man have adgang til bruger-gruppen hos buildingSMART og MOLIO, hvor guiden løbende udvikles, og hvor original-filerne til guiden og MOLIO-huset også kan downloades, skal man kontakte Søren Spile på ssp@molio.dk. – Vil man alene læse IFC-guiden kan den downloades herunder…

“Forbilledligt arbejde. Hvor ville jeg ønske, at der var flere helt konkrete og software-specifikke vejledninger som denne"

Jesper Pildal Hansen, Arkitekt MAA, JJW ARKITEKTER

DOWNLOAD IFC-GUIDEN

Hent IFC-guiden som PDF i skærmvenligt format. Guiden er på 44 sider og fylder ca. 30 MB.

ARCHICAD

ARCHICAD er et skræddersyet BIM-program til arkitekter, som er mere intuitivt, fleksibelt og grafisk end andre BIM-programmer. Læs mere hér >>

LAND4

BIM skaber værdi for landskabsarkitekter. ARCHICAD og LAND4 giver det optimale workflow for landskabs-BIM. Læs mere hér >>

TWINMOTION

Med Twinmotion kan du visualisere på sekunder og lave animationer på minutter. BIM-projektet synkroniseres via plugins til Revit og ARCHICAD. Læs mere hér >>

ALT PÅ ÉN IPAD

BIMx er en BIM-viewer, der giver almindelige mennesker projektet i hænderne, så de ikke vil lægge det fra sig igen.

UDDANNELSE:

KURSER OG UDDANNELSE

Skal BIM skabe værdi for din virksomhed, er det nødvendigt at tilegne sig de rigtige kompetencer omkring processen og brugen af værktøjerne. Vi tilbyder kursusforløb, der sikrer dig de bedst mulige forudsætninger for at få succes med BIM.