Bram Andersen

BRAM ALEXANDER LYNG ANDERSEN

Underviser og BIM-rådgiver

NÅR TEKNOLOGIEN BLIVER SYMPATISK

Da jeg i 1994 startede på Aarhus Arkitektskole var der slet ikke nogen som snakkede om “BIM”, personligt var jeg slet ikke interesseret i avancerede funktioner som mængdeudtræk eller koordinerede modeller men mest af alt fokuseret på at finde et let og logisk modellerings værktøj som kunne køre på min nye laptop.

Jeg prøvede mange forskellige men ARCHICAD traf mig som værende det hvor jeg både kunne skitsere frit men også faktisk skrue en bygning sammen som den skulle bygges, altså et på tidspunktet ubevidst behov for både formgivning og projektering.

Efter andet semester tegnede jeg alle projekter op i ARCHICAD uden at være låst til kun at arbejde digitalt brugte jeg ofte scannede skitsetegninger og fotos af modeller som underlag for mere præcis skitsering i programmet.

Med tiden opdagede jeg flere og flere avancerede funktioner af programmet og blev helt naturligt underviser for skolen i programmet. Jeg købte endda en kasse med demo cd’er og afholdte egne for vores ARCHICAD studiegruppe.

Med dette blev grundstenen lagt for mit arbejde i dag – som i store træk minder en hel del om studietiden, med den fantastiske forskel at erfaringen er større og projekterne rigtige, så man kan dermed sige jeg har bevæget mig fra skitsefasen til projekteringsfasen i mit arbejde med BIM-processer og værktøjer.

“Senest er det gået op for mig at den filosofi der ligger bag ARCHICAD også er den som gør OpenBIM begrebet til ikke kun den mest effektive måde at arbejde på, men også simpelthen den mest positive”

Bram Alexander Lyng Andersen

Stilling: Underviser og BIM Rådgiver
Uddannelse: Arkitekt MAA
Mobil: 2178 0969 /Mail: ba@bimeqt.com

Linkedin

TIDLIGERE ANSÆTTELSER
SHL, Aarhus Kommune og RIIS Retail

TYPISKE PROJEKTER
Opstart af ARCHICAD pilotprojekter inklusiv konfiguration af projektserver og workstations. Undervisning i ARCHICAD, Solibri Model Checker og andre dele af OpenBIM Workflow.

Bram 01