Kvalitetssikring med Solibri – AARhus i Aarhus + NOVA i Örebro

skaermbillede-2016-09-20-kl-10-55-33
Solibri har produceret to nye videoer, der viser hvordan Solibri Model Checker kvalitetssikrer store byggeprojekter i henholdsvis Aarhus og Örebro.

AARhus er den første bygning der opføres på Bassin 7 området i Aarhus havn. AARhus er designet af BIG, mens Gehl Architects er ansvarlige for det omgivende byrum. Projektet består af 251 lejligheder og en række aktivitetshuse. Den overordnende ambition er at udtrykke essensen af Aarhus i et enkelt byggeprojekt. Således indarbejder AARhus byhuse, boligkarréer, tårne, smalle gader og byrum i et stort projekt.

Læs mere om AARhus på www.aarhusiaarhus.dk

Kvalitetssikring er afgørende
MT Højgaard er entreprenør og MOE er rådgivende ingeniører på det komplekse byggeprojekt.

BIM-modellen indtager en central rolle, da det er meget billigere at rette fejl i designfasen end at rette dem, når byggepladsen er oppe at køre. Men da projektmaterialet deles mange gange er kvalitetssikring af BIM-modellen afgørende for projektets succesfulde overgang fra computer til virkeligheden. På AARhus-projektet foregår kvalitetssikringen med Solibri Model Checker.

Beboerne flytter ind i 2018
AARhus når op i 20 etager og 65 meters højde. Første spadestik blev taget i foråret 2016 og de første beboere flytter ind i 2018.

 

BIM kvalitetssikrer prisvindende universitetsbyggeri i Örebro

Som konsekvens af JUUL | FROST Arkitekters vinderprojekt for Universitetspladsen på Örebro Universitet i Sverige fik JFA til opgave at designe, programmere og projektere tre nye bygninger på området. En af disse bygninger er en handelshøjskole inklusiv et auditorium, der kan rumme op til 560 personer. NOVA huset er et undervisnings-, udvekslings- og mødested mellem universitetet, erhvervsliv og by.

Solibri-videon viser, hvordan NOVA-projektet har været et 100% BIM projekt, og hvordan teamet løbende har kvalitetssikret projektmaterialet ved hjælp af Solibri Model Checker.

En smidig proces
Byggtema har været entreprenør på det 9.500 m2 store uddannelsesbyggeri, og Ulf Wennlöf fortæller

”Jeg har været i byggebrancehn siden 1976 og dette er det smidigste projekt jeg nogensinde har set. Faktisk er det første gang jeg har set MEP-teknikere anvende Solibri på byggepladsen. Ved at koordinere alle modeller i Solibri fik vi en bedre kvalitetssikring gennem hele processen”

Byggnadspris
NOVA blev indviet 16. oktober 2015. Byggeriet er tildelt Örebro Kommuns Byggnadspris 2015, hvor dommerkomitéen blandt andet motiverede prisen med ”Novahuset har Universitetet fått ett nytt ansikte mot stadskärnan. Örebro har fått en ny ikonbyggnad.

SOLIBRI MODEL CHECKER

Læs mere om Solibri Model Checker 

 • Modelcheck gør dit BIM-projekt hurtigere…

  Nogle gange bliver BIM-projekter tunge og langsomme. Det er dels fordi, man med BIM arbejder i en stor database, men også fordi man ofte gemmer for meget unødvendigt materiale og nogle gange fordi, man har opbygget projektet og modellen på en uhensigtsmæssig måde. Hos BIM Equity laver vi modelcheck som en service, hvor vi gennemgår BIM-projektet og… Se indlæg

 • Hvorfor Solibri?

  BIM Equity er tilhængere af OpenBIM. Vi er fortalere for, at man vælger det software som passer bedst til ens virksomhed, projekter, medarbejdere og ikke mindst pengepung. Der er stor forskel på, hvilket behovet hos forskellige faggrupper og i forhold til hvilke opgaver man løser på et givent projekt. Der er mange forskellige valgmuligheder, når man... Se indlæg

 • Test selv Solibri Model Checker…

  Ét af de BIM-programmer, som giver allerstørst direkte værdi er Solibri Model Checker, da den tidligt registrerer fejl i byggeprojekter, der ellers først ville blive opdaget og rettet i en senere fase af byggeriet, hvor de afledte omkostninger er mange gange større. Det er så godt som penge i banken! Når vi spørger BIM-brugere i Danmark, peger… Se indlæg

 • Campus Örebro: Nova House

  JUUL | FROST arkitekter er nu færdige med deres projekt, Nova House, handelsskolen på Örebro Universitet . – Og det er blevet et fantastisk flot hus, som man kan læse meget mere om på ArchiDaily lige hér >> Fra et BIM-synspunkt er projektet interessant, da det er skitseret og projekteret med BIM helt fra starten… Se indlæg

 • Ny version af Solibri Model Checker

  Nu er Solibri Model Checker 9.8 blevet frigivet, med et helt nyt og friskt udseende. Brugerfladen er blevet pudset af, så programmet fremstår nyt og moderne – i samme grafiske stil som Solibri’s nye logo (uden de gule cirkler), Solibri Solution Center og virksomhedens hjemmeside. Alting er som næsten som det plejer, hvilket er en… Se indlæg

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *