Kvalitetssikring med Solibri – AARhus i Aarhus + NOVA i Örebro

skaermbillede-2016-09-20-kl-10-55-33
Solibri har produceret to nye videoer, der viser hvordan Solibri Model Checker kvalitetssikrer store byggeprojekter i henholdsvis Aarhus og Örebro.

AARhus er den første bygning der opføres på Bassin 7 området i Aarhus havn. AARhus er designet af BIG, mens Gehl Architects er ansvarlige for det omgivende byrum. Projektet består af 251 lejligheder og en række aktivitetshuse. Den overordnende ambition er at udtrykke essensen af Aarhus i et enkelt byggeprojekt. Således indarbejder AARhus byhuse, boligkarréer, tårne, smalle gader og byrum i et stort projekt.

Læs mere om AARhus på www.aarhusiaarhus.dk

Kvalitetssikring er afgørende
MT Højgaard er entreprenør og MOE er rådgivende ingeniører på det komplekse byggeprojekt.

BIM-modellen indtager en central rolle, da det er meget billigere at rette fejl i designfasen end at rette dem, når byggepladsen er oppe at køre. Men da projektmaterialet deles mange gange er kvalitetssikring af BIM-modellen afgørende for projektets succesfulde overgang fra computer til virkeligheden. På AARhus-projektet foregår kvalitetssikringen med Solibri Model Checker.

Beboerne flytter ind i 2018
AARhus når op i 20 etager og 65 meters højde. Første spadestik blev taget i foråret 2016 og de første beboere flytter ind i 2018.

 

BIM kvalitetssikrer prisvindende universitetsbyggeri i Örebro

Som konsekvens af JUUL | FROST Arkitekters vinderprojekt for Universitetspladsen på Örebro Universitet i Sverige fik JFA til opgave at designe, programmere og projektere tre nye bygninger på området. En af disse bygninger er en handelshøjskole inklusiv et auditorium, der kan rumme op til 560 personer. NOVA huset er et undervisnings-, udvekslings- og mødested mellem universitetet, erhvervsliv og by.

Solibri-videon viser, hvordan NOVA-projektet har været et 100% BIM projekt, og hvordan teamet løbende har kvalitetssikret projektmaterialet ved hjælp af Solibri Model Checker.

En smidig proces
Byggtema har været entreprenør på det 9.500 m2 store uddannelsesbyggeri, og Ulf Wennlöf fortæller

”Jeg har været i byggebrancehn siden 1976 og dette er det smidigste projekt jeg nogensinde har set. Faktisk er det første gang jeg har set MEP-teknikere anvende Solibri på byggepladsen. Ved at koordinere alle modeller i Solibri fik vi en bedre kvalitetssikring gennem hele processen”

Byggnadspris
NOVA blev indviet 16. oktober 2015. Byggeriet er tildelt Örebro Kommuns Byggnadspris 2015, hvor dommerkomitéen blandt andet motiverede prisen med ”Novahuset har Universitetet fått ett nytt ansikte mot stadskärnan. Örebro har fått en ny ikonbyggnad.

SOLIBRI MODEL CHECKER

Læs mere om Solibri Model Checker 

 • Nyt BIM-workflow fra Solibri

  Solibri har i mange år været kendt som kongen af kvalitetssikring takket være programmet Solibri Model Checker. Ud over dette program, havde de også en gratis version med begrænset funktionalitet, Solibri Model Viewer, og et genialt lille hjælpe-program, Solibri IFC Optimizer, der alene reducerer fil-størrelsen af IFC-filer. Nu introducerer Solibri 4 nye programmer som erstatning… Se indlæg

 • IFC-guide til Revit og ARCHICAD

  IFC-formatet er lavet af organisationen buildingSMART (som i Danmark er slået sammen med organisationen MOLIO) og er et åbent fil-format, som man kan eksportere sit BIM-projekt i. Når man gemmer projektet som IFC, kan det åbnes i stort set alle andre BIM-programmer, og IFC-formatet er derfor optimalt til at udveksle BIM mellem rådgivere, samt til… Se indlæg

 • Ny version af Solibri Model Checker: SMC 9.9

  Midt i november 2018 kom den nye version af Solibri Model Checker 9.9, som kort før jul allerede blev opdateret til version 9.9.3. Solibri Model Checker (SMC) er de facto standarden for kvalitetssikring of mængdeudtræk fra IFC-filer. Da SMC’s check er regel-baserede, er det muligt ikke kun at checke for kollisioner, men også for handicap… Se indlæg

 • Modelcheck gør dit BIM-projekt hurtigere…

  Nogle gange bliver BIM-projekter tunge og langsomme. Det er dels fordi, man med BIM arbejder i en stor database, men også fordi man ofte gemmer for meget unødvendigt materiale og nogle gange fordi, man har opbygget projektet og modellen på en uhensigtsmæssig måde. Hos BIM Equity laver vi modelcheck som en service, hvor vi gennemgår BIM-projektet og… Se indlæg

 • Hvorfor Solibri?

  BIM Equity er tilhængere af OpenBIM. Vi er fortalere for, at man vælger det software som passer bedst til ens virksomhed, projekter, medarbejdere og ikke mindst pengepung. Der er stor forskel på, hvilket behovet hos forskellige faggrupper og i forhold til hvilke opgaver man løser på et givent projekt. Der er mange forskellige valgmuligheder, når man... Se indlæg

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *