Teknologi

TEKNOLOGI

Metode og proces er ikke alt. Det rette værktøj er mindst ligeså vigtigt!

Når BIM ikke giver det ønskede resultat, er det ofte fordi værktøjet er forkert. Rigtig mange har investeret rigtig mange penge i systemer, uden at vurdere hvilket system, der passer deres tegnestue, medarbejdere, projekter og proces bedst og uden at vurdere hvilket værktøj der giver dem mest værdi til prisen.

Årsagen kan ligge i, at man måske “bare” køber det BIM-værktøj ens CAD-forhandler har på hylden eller at man “bare” køber det samme som de andre har købt. Vi ser sågar arkitekter, der ansætter bygningskonstruktører til at implementere BIM – ikke udfra arkitektens behov med ud fra bygningskonstruktørens!

Det er derfor BIM Equity har valgt at forhandle en vifte af BIM-software, som vi selv mener er markedets bedste, men som ofte er mindre, billigere og mere fleksible løsninger end defacto standarden. Alle programmerne understøtter OpenBIM, så man frit kan sammensætte en pakke af programmer med de funktioner man har brug for i dag – og senere kan udvide med de behov man kommer til at stå overfor i fremtiden.

De fleste programmer trækker mindre på computerens kræfter og kan både benyttes til Mac og Windows, hvilket giver frihed og sikkerhed for at man kan skifte platform i fremtiden, hvis der bliver grund til det.

Vi præsenterer softwaren under en præsentation af udvikleren, da vi mener at softwareudviklerens historie og syn på Verden, er en vigtig parameter for valget af software. Det er – ligesom med forhandleren – et forhold, der gerne skulle holde langt ud i fremtiden…

Find de producenter BIM Equity har valgt at samarbejde med herunder.

Abvent Mini 01

Abvent udvikler avancerede visualiserings-software med en let og intuitiv brugerflade, bl.a. programmerne Artlantis og Twin Motion.

Læs mere hér >>

BIMm Mini 01

BIM Measurements er mestre i udstyr til BIM-baseret laseropmåling med løsninger for både laserscannere og totalstationer, som f.eks. Flexijet4BIMm.

Læs mere hér >>

Bluebeam 01

Bluebeam er avancerede PDF-løsninger, der giver øget funktionalitet som man kender det fra BIM, i de digitale 2D-tegninger. Produkterne er bl.a. Revu og Bluebeam Studio.

Læs mere hér >>

Graphisoft Mini 01

GRAPHISOFT opfandt BIM i de tidligere 80’ere under navnet Virtual Building, og de leverer stadig en række af markedets bedste BIM-programmer, som f.eks. ARCHICAD, MEP Modeler, BIMcloud og BIMx.

Læs mere hér >>

Maxon Mini 02

Maxon er leverandør af high-end visualiserings-software, der bl.a. benyttes til film og TV. Programmet Cinema 4D giver ubegrænsede muligheder for at fintune illustrationer og animationer.

Læs mere hér >>

Orthograph Mini 02

Orthograph leverer mobile løsninger til simpel registrering og opmåling – enten med output direkte fra ens tablet eller bed eksport til BIM. Programmerne Floor Plan og Orthograph Cloud Client er gode eksempler herpå.

Læs mere hér >>

Sata Vision Mini 01

Prototyping er udstillingsmiljøer og Virtual Reality-systemer. Vi har overhalet branchen indenom, med snusfornuftige 3D-biografer, som OpenBIM Studio, til bl.a. brugerinddragelse og præsentationer.

Læs mere hér >>

Solibri Mini 01

Solibri er en lille finsk virksomhed, der arbejder med koordinering og kvalitetssikring på bagggrund af OpenBIM. Solibri Model Checker og IFC Optimizer er to eksempler på hurtig værdiskabelse med BIM.

Læs mere hér >>

Strusoft Mini 01

Strusoft er en svensk software-udvikler med afsæt fra SKANSKA. Strusofts programmer beregner bl.a. konstruktioner og energi, men indeholder med BIMcontact også projektweb.

Læs mere hér >>

vintoCON Mini 01

VintoCON laver alene software-løsninger til drift og vedligehold, der automatiserer en stor del af arbejdet ved brug af BIM-modeller. Programmet ArchiFM.net er et fuldblods BIM-basert FM-system.

Læs mere hér >>