Test selv Solibri Model Checker…

Ét af de BIM-programmer, som giver allerstørst direkte værdi er Solibri Model Checker, da den tidligt registrerer fejl i byggeprojekter, der ellers først ville blive opdaget og rettet i en senere fase af byggeriet, hvor de afledte omkostninger er mange gange større.

Det er så godt som penge i banken! Når vi spørger BIM-brugere i Danmark, peger de også på, at den største værdi ved BIM kommer af kollisionskontrol.

Solibri 04
Solibri Model Checker er ikke bare kollisionskontrol. Det er et program, som sikrer et koordineret og kvalitetssikret projekt, hvis det bruges kontinuerligt gennem hele projekteringen og udførelsen.

I første omgang koordinerer man fag-modellerne fra de tekniske rådgivere, så alles BIM-modeller passer sammen og er struktureret og klassificeret ens. Så granskes projektet visuelt af brugeren, og dernæst checker programmet modellerne igennem for fejl. – Ikke kun kollisioner, men også dobbelt-geometri, tilgængelighed, flugtveje, stigning på trapper/ramper, søjler som ikke rører andre bygningsdele i top og bund, vinduer som går over nedhængt loft, døre som åbner ind i møbler, flere rum med samme rum-nummer, fejl i klassifikation og meget, meget mere. Til sidst samler man fejlene i bundter af samme kategori og opretter en fejlrapport, der sendes ud til projekt-teamet.

Ikke nok med det, så er Solibri Model Checker også et af de mest pålidelige programmer til mængdeudtræk af BIM-projektet, især hvis mængderne skal leveres sammen med IFC-filer af 3D-modellen!

Solibri Model Checker fungerer lige godt, med modeller fra Revit, Tekla, ARCHICAD, MagiCAD, Vectorworks og sågar Sketchup, hvis man modellerer ordentligt. Vi ser en kæmpe fordel i, at administrere fejlrapporterne i et web-interface som BIMcollab, der giver en følelse af at kvalitetssikre kvalitetssikringen. Det kommer jeg tilbage til i et andet blogindlæg.

Læs mere om Solibri Model Checker hér og BIMcollab hér.

Vi ser dog, at der er mange som er afventende overfor at komme i gang med Solibri Model Checker. Det har vi valgt at gøre noget ved! BIM Equity har udviklet en dansk lokalisering til Solibri Model Checker, som gør det lettere at benytte programmet på danske projekter, f.eks. i forhold til CCS-klassifikation. Vi leverer også et plugin, som giver direkte forbindelse mellem Solibri Model Checker og ARCHICAD, hvilket hovedsageligt giver mening i forhold til at kvalitetssikre sin egen fag-model og ikke til at kvalitetssikre op i mod medrådgivernes modeller.

Solibri 06

Som noget nyt tilbyder vi nu også et pilot-projekt med Solibri Model Checker – et koncept vi har haft succes med overfor arkitekter, som gerne ville implementere BIM eller skifte BIM-program. Et pilot-projekt gør det let og risiko-frit at teste Solibri Model Checker, før man beslutter om man ønsker at købe softwaren.

Pilot-projektet indeholder følgende:

 • Tegnestuen køber et 2-dages kursus i Solibri Model Checker og BIMcollab (kr. 7.200 (eks. moms) pr. deltager).
 • Tegnestuen låner licens til Solibri Model Checker og BIMcollab i 2 mdr.
 • BIM Equity leverer support i programmerne i pilot-perioden uden beregning.
 • BIM Equity leverer 2 gratis Solibri-check (á 4 timer) og leverer fejl-rapport i BIMcollab.
 • Ønsker tegnestuen at investere i Solibri Model Checker inden pilot-periodens udløb, får man 10% rabat på programmet og får selvfølgelig også den danske lokalisering med uden beregning.

Det korte af det lange er, at man med en minimal investering får mulighed for at lave en seriøs og grundig test af Solibri Model Checker på et “live” projekt. Samtidig får man hjælp til at skabe værdi af programmet – også i pilot-perioden. Testen er helt risikofri, så vurderer man, at automatiseret kvalitetssikring af BIM-projekter ikke lige passer til tegnestuen, kan man bare undlade at købe softwaren.

Square 05

For at deltage i pilot-projektet med Solibri Model Checker skal man deltage på kursus på BIM Equitys kontor i København d. 28. – 29. juni 2016, hvorefter pilot-perioden starter. Du kan tilmelde dig her>>

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for at køre et pilot-projekt med Solibri Model Checker, så er du velkommen til tage kontakt til BIM Equity eller til at ringe direkte til Anders Gjelsted på telefon +45 4133 5405 eller på ag@bimeqt.com.

 • Ny version af Solibri Model Checker

  Nu er Solibri Model Checker 9.8 blevet frigivet, med et helt nyt og friskt udseende. Brugerfladen er blevet pudset af, så programmet fremstår nyt og moderne – i samme grafiske stil som Solibri’s nye logo (uden de gule cirkler), Solibri Solution Center og virksomhedens hjemmeside. Alting er som næsten som det plejer, hvilket er en… Se indlæg

 • IFC-guide til Revit og ARCHICAD

  IFC-formatet er lavet af organisationen buildingSMART (som i Danmark er slået sammen med organisationen MOLIO) og er et åbent fil-format, som man kan eksportere sit BIM-projekt i. Når man gemmer projektet som IFC, kan det åbnes i stort set alle andre BIM-programmer, og IFC-formatet er derfor optimalt til at udveksle BIM mellem rådgivere, samt til… Se indlæg

 • Ny version af Solibri Model Checker: SMC 9.9

  Midt i november 2018 kom den nye version af Solibri Model Checker 9.9, som kort før jul allerede blev opdateret til version 9.9.3. Solibri Model Checker (SMC) er de facto standarden for kvalitetssikring of mængdeudtræk fra IFC-filer. Da SMC’s check er regel-baserede, er det muligt ikke kun at checke for kollisioner, men også for handicap… Se indlæg

 • Hvorfor Solibri?

  BIM Equity er tilhængere af OpenBIM. Vi er fortalere for, at man vælger det software som passer bedst til ens virksomhed, projekter, medarbejdere og ikke mindst pengepung. Der er stor forskel på, hvilket behovet hos forskellige faggrupper og i forhold til hvilke opgaver man løser på et givent projekt. Der er mange forskellige valgmuligheder, når man... Se indlæg

 • BIMeye styrer informationerne i BIM…

  En af de store tendenser for BIM er, at man i stadig højere grad fokuserer på informationer og data. 3D-modellen og tegninger er stadig en stor del af BIM, men værdien af data er større end de fleste indser, især jo længere ind i byggeprocessen man kommer. En anden tendens er små web-databaser overtager arbejdsgange,… Se indlæg

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *