Tilmeld dig Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018

Den 20. – 22 marts starter den internationale konference Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018, hvor du kan blive klogere på hvordan man optimerer tværfagligt samarbejde i byggebranchen via digitale værktøjer.

Betyder det BIM? Ja, det betyder BIM, men med fokus på process og udveksling af viden på tværs af fag-discipliner og softwareplatforme, fremfor at demonstrere nye værktøjer og smarte funktioner. Afsættet bliver i konkrete projekter, præsenteret af de medarbejdere som dagligt har de digitale værktøjer i hænderne.

Spørgsmålet som bliver besvaret er, hvordan man lettest kommer fra de første skitser til aflevering af bygning og landskab, uden at skulle genskabe viden undervejs, når delvelopere, rådgivere, ejendomsmæglere, entreprenører, bygherrer og kommende brugere alle skal have indflydelse på projektet.

Vi starter første dag med at skyde en 48-timers konkurrence i gang: “Build Copenhagen Live”, hvor tværfaglige grupper kæmper om at skabe det bedst mulige projekt på yderst kort tid. Dommerne har fokus på udveksling af data mellem de forskellige fag og mellem de forskellige softwareplatforme, som er skræddersyet til at løse fagspecifikke problemstillinger. Konkurrencen afholdes i samarbejde med buildingSMART og BLOXHUB, som begge er garanter for tværfagligt samarbejde i byggebranchen.

Amager Fælled Skole af Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Senere på dagen er der studietur, hvor vi besøger tre af MT Højgaards mest markante byggeprojekter i Storkøbenhavn: Amager Fælled Skole af Lundgaard & Tranberg, Boliger på Hummeltoftevej af Sangberg Architects og DTU 310 af Christensen & Co. Årsagen til studieturene er, at man med hård hat på hovedet, husker på, at det vi tegner på papir og modellerer i 3D en dag bliver støbt i beton, og selv små fejl kan i computeren kan blive enorme udfordringer på byggepladsen.

Boliger på Hummeltoftevej af Sangberg Arkitekter

Med kolde tæer og masser af oplevelser i rygsækken, byder vi – som afslutning på første dag – på en festmiddag, hvor deltagerne kan komme til at lære hinanden bedre at kende. En fantastisk mulighed for at tale om byggeri, BIM og alt muligt andet.

Næste dag er tæt pakket med præsentationer – altsammen styret af Emil Thorup, som udover at være ejer og designer i sit eget møbelfirma og typehus-virksomhed, har erfaring fra diverse TV-programmer og internationale Melodi Grand Prix, for ikke at tale om Nordic BIM Academy i 2016. Lene Espersen, CEO i Danske Arkitektvirksomheder, holder keynote-tale om hvad digitaliseringen har betydet og fremover vil betyde for de danske tegnestuer, som i stigende grad arbejder på en international scene.

Mexico City New Airport af Foster + Partners

Henrik Lund-Nielsen, CEO i 3D Printhuset, fortæller om udviklingen i 3D-printede huse i 1:1, som har taget et kvantespring siden Nordic BIM Academy i 2016, hvior Henrik holdt en yderst inspirerende indlæg. Peter Mortensen, som er BIM Coordinator hos Foster + Partners, fortæller om arbejdet med Mexico City New International  Airport, som er et af tegnestuens store prestigeprojekter og Michael Ørsted fortæller om udvidelsen af Københavns Lufthavne.

Udvidelsen af Københavns Lufthavne

Efter frokost er der et kort indslag fra “Build Copenhagen Live”-konkurrencen og derefter workflow-præsentationen “OpenBIM in Action”, som viser et fiktivt projekt, som over to dage bearbejdes i mere end 10 forskellige BIM-programmer, så man kan følge processen fra skitsering over projektering til digital byggeplads og BIM-baseret drift og vedligehold.

Boliger på Kronløbsøen af COBE, STED og Rambøll

Eftermiddagen byder bl.a. på en tegnestuepræsentation fra Filippinerne, hvor AIDEA har været forrest i bussen, når det kommer til at implementere BIM allerede i 2006, samt en fælles præsentation af Rambøll og STED, der viser samarbejdet omkring deres bolig- og landskabsprojekt på Kronløbsøen.

Tredje dag skydes i gang af HUB Director, Torben Klitgaard fra BLOXHUB, der i mange år har haft fingeren på pulsen i forhold til digitalisering af den danske byggebranche. António Ruivo Meireles, som er CEO i ndBIM Virtual Building, vil fortælle om at integrere BIM og VDC – altså bygge bro mellem rådgivernes og entreprenørenes digitale processer. – Det er det perfekte oplæg til MT Højgaard, der vil præsentere deres VDC-strategi og hvad det har betydet for deres byggerier.

TRIPLA af Soini & Horto

Arkitekttegnestuen Soini & Horto fra Finland præsenterer deres kæmpe byggeri TRIPLA, som blander boliger, indkøbscenter, kontorer hotel og meget mere. Paul Surin fra tegl-producenten Wienerberger fortæller om “Digital Supplychain” – hvordan man bruger IT til at distribuere brændt ler, for at bygge de boliger og arbejdspladser, som vi tilbringer det meste af vores liv i.

Der kommer mere af både “Build Copenhagen Live” og “OpenBIM in Action”, før scenen gives videre til Nyt Hospital Nordsjælland, som vil fortælle om, hvordan de benytter Virtual Reality til at udvikle det kommende hospital i Hillerød. Projektpræsentationen leder til en paneldebat omkring brugen af Virtual Reality i byggebranchen som erstatning for traditionelle “mock-ups”.

Nyt Hospital Nordsjælland af Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen

Når det hele lakker mod enden, vil vinnerne af “Build Copenhagen Live” blive kåret og så er det tid til et enkelt glas eller to til afskedsreceptionen, og måske en krammer til nogle sidemanden fra studieturen eller modstanderene fra konkurrencen. Alle er trætte efter tre dages konstant input.

Hele konferencen afholdes som et samarbejde mellem NOHRCON, buildingSMART og BIM Equity, og på grund af gavmilde sponsorer fra bl.a. Trimble og GRAPHISOFT, har det været muligt at sænke billetpriserne, så alle kan være med – alle tre dage. Så hvis du ikke allerede er tilmeldt konferencen, så er det med at komme til tasterne og sikre dig en plads. Du kan læse mere og tilmelde dig på NOHRCONS hjemmeside, som du finder hér >>

Vi glæder os til at se dig til marts 2018, og til 3 dages BIM-oplevelser sammen!

 • Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018

  I denne uge har Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018 været afholdt. Konferencen blev arrangeret i samarbejde mellem buildingSMART, NOHRCON og BIM Equity, med Trimble og GRAPHISOFT som strategiske sponsorer. Der var 143 deltagere til konferencen, og dertil ca. 50 studerende, som deltog i “Build Copenhagne Live”-konkurrencen. Første dag startede med velkomsttaler og kickoff på… Se indlæg

 • Mere nyt om Nordic BIM Academy – Copenhagen 2016

  Nu er der mindre end en måned til Nordic BIM Academy – Copenhagen 2016 slår dørene op til 3 dage med BIM. BIM er jo “Bygnings Informations Modeller”, som betyder, at man arbejder med byggeprojekter i 2D-tegninger, 3D-model og med en masse informationer som kan udtrækkes som mængder og data-lister – f.eks. til brug for… Se indlæg

 • Nordic BIM Academy: Sæt kryds i kalenderen

  Interessen for BIM og især interessen for OpenBIM bliver større år for år, i takt med at BIM udbredes i hele byggebranchen. Det startede med, at arkitekterne og til dels ingeniørerne hoppede med på bølgen, og efterhånden har også de større entreprenører og driftsorganisationer set fordelene ved BIM og investerer for tiden markant i digitale… Se indlæg

 • Internationale BIM-eksperter bekræftede til Nordic BIM Academy

  Nordens største OpenBIM konference byder på BIM-eksperter fra Australien, England, Japan, Sverige og Danmark. De første bekræftede oplægsholdere er: Linn Areno er BIM-udviklingschef hos Link Arkitektur, der er en af Nordens største arkitektvirksomheder med 350 ansatte fordelt på 14 kontorer i Sverige, Norge og Danmark. BIM har gennem flere år været et strategisk indsatsområde for Link… Se indlæg

 • Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018

    Sæt kryds i kalenderen 20. – 22. marts 2018, når Nordic BIM Academy vender tilbage. Foråret 2018 arrangerer Norhcon, BIM Equity og buildingSmart Nordic BIM Academy – Copenhagen 2018, tre dage der gør dig klogere på BIM. Programmet er stadigvæk under udarbejdelse, men allerede nu kan du skrive dig op til en early bird… Se indlæg

Kommentér

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *