BIM Workflow Guide

BIM WORKFLOW GUIDE

4 bøger, der vil ændre dit syn på BIM

BIM skal give overskud! Vi ser dog alt for ofte, at arbejdet bliver dyrere, når man benytter BIM frem for 2D CAD. Det hænger ofte sammen med, at BIM ikke bliver brugt fra start til slut i alle projekter og i alle projektfaser. 

For at vise fordelene ved et fuldt BIM-workflow, har BIM Equity udarbejdet 4 bøger, som gennemgår en række faser, hvor BIM giver mening.

Den første bog handler om skitseprojektets opstart, avanceret formgivning og visualisering af projektforslaget hos arkitekten.

Anden bog handler om projektering, modellering af installationer, energiberegning og BIM-baseret laseropmåling.

Tredje bog er om IFC-udveksling, projektweb, koordinering og kvalitetssikring af fag-modeller, samt om kalkulation og planlægning for entreprenøren.

Fjerde og sidste bog omhandler BIM-baseret Facility Management, herunder aflevering og struktur for FM-data og styring af den løbende drift.

Idéen er ikke en lang teoretisk beskrivelse af det optimale workflow, men at vise hvordan man helt praktisk benytter de mange forskellige programmer, der kan føre projektet fra første skitse til drift/vedligehold via OpenBIM. Der er altså ikke så meget tekst, men mange illustrationer, hvor man kan se eksempler på hvordan programmerne benyttes til de relevante formål.

Bøgerne sælges kun som printede eksemplarer i A4-format med spiralryg, der gør det let at have bogen liggende foran computeren. Bøgerne kan købes enkeltvis for kr. 500 (eks. moms) eller samlet for kr. 1.500 (eks. moms) + forsendelse.

CREATE / SHAPE / VISUALIZE

Hvordan starter man skitseringen med BIM? Modellering af terræn, omgivelser og volumenstudier. Avanceret modellering og visualisering. Opsætning af tegninger og lidt grafisk lir.

Programmer: ARCHICAD, BIMx, Artlantis, Cinema 4D.

DETAIL / MEASURE / EVALUATE

Projektering og detaljering af projektet. Knudepunktsdetaljer, renoveringsfiltre og revisionsstyring. PDF’er ind og ud af BIM-projektet. Modellering af installationer, konstruktioner, armering og træ-opbygninger til prefab. Energiberegning, bæredygtigheds-certificering og laseropmåling.

Programmer: ARCHICAD, MEP Modeler, Eptar Reinforcement, ArchiFrame, EcoDesigner STAR, Flexijet4Bimm og Orthograph.

EXCHANGE / COORDINATE / BUILD

Koordinering, kvalitetssikring og kollisionskontrol. Udveksling med IFC. “Issue Management” med BCF. Projektweb, mængdeudtræk, kalkulation og planlægning.

Programmer: Solibri Model Checker, ARCHICAD, Revit, BIMcontact, BIMcollab, og SIGMA.

BIM DELIVERY / FACILITY MANAGEMENT

Data til aflevering. As-built BIM som IFC. Klassifikation. Import i FM-system. Opbygning af FM-database. Asset Management og planlagt vedligehold. Hård og blød FM.

Programmer: ArchiFM, Mobile Workorders og BIMx

KØB BIM WORKFLOW GUIDE

Vil du gerne i gang med at lære mere om det perfekte BIM-workflow? Så køb BIM Equitys 4 bøger med det samme.

Pris for alle 4 bøger: kr. 1.500

Forsendelse 49 kr.

Bøgerne leveres normalt fra dag til dag – på hverdage.

Du får tilsendt en faktura på e-mail.

Bestiller du fra udlandet – kontakter vi dig i forhold til betaling inden afsendelse.

Alle priser er eks. moms.