Du har måske allerede fundet vinduerne du gerne vil have? – Tjek ✅
Men:
Hvad med monteringen?
Se her hvad det koster, og få konkret tilbud på dit projekt – uanset om det er med eller uden vinduer!
Indhold
- 1 Priser for montering af vinduer
- 2 Priseksempel for montering af vinduer
- 3 Håndværkerfradrag og nye vinduer
- 4 Hvornår bør du skifte vinduerne?
- 5 Hvilke typer vinduer findes der?
- 6 Hvad med materialet?
- 7 Pæn afslutning efter montering af vindue
- 8 Hvilke regler gælder der for montering af vinduer?
- 9 Nye vinduer i ejer- eller andelslejlighed
- 10 Vinduesmontering: Gør-det-selv eller professionel hjælp? Den ultimative guide
- 11 Sådan udformer du en opgavebeskrivelse på vinduesmontering
- 12 Hvordan vælger jeg den bedste tømrer til udskiftning af vinduer?
- 13 Hvor lang tid tager det at montere et nyt vindue?
- 14 Tjek af det økonomiske grundlag for tømrerfirmaet
- 15 Konklusion om pris på montering af vinduer
- 16 Ofte stillede spørgsmål om pris på montering af vindue
Priser for montering af vinduer
Når du skal have monteret nye vinduer, skal du forvente en omkostning mellem 1.100 kr. og 10.000 kr. pr. vindue, afhængigt af:
- Vinduets størrelse
- Vinduets placering
- Udvendig afslutning
- Indvendigt afslutning op til eksisterende lysning
- Bortskaffelse af gammelt vindue
- Kørselstillæg
For at få den præcise pris, så skal du beskrive dit projekt, så grundigt som muligt med ovenstående faktorer, samt et par billeder indvendigt og udvendigt. Den bedste pris på montering får du, hvis du også er fleksibel i forhold til installationstidspunkt.
En beskrivelse kunne være:
Hej,
Jeg ønsker et tilbud på montering af 4 stk. Dannebrogsvinduer (2-fags). Vinduerne har følgende mål:
Bredde: 110 cm
Højde: 160 cm
Vinduerne skal monteres korrekt og afsluttes pænt efter gældende forskrifter, både indvendigt og udvendigt. Jeg har vedhæftet billeder af de nuværende vinduer samt af de nye, så I kan få et bedre indtryk af opgaven.
Jeg er fleksibel med hensyn til installationsdato, så vi kan aftale en tid, der passer jer.
Ser frem til at modtage jeres tilbud. Kontakt mig gerne, hvis I har spørgsmål.
Med venlig hilsen
[Dit Navn]
[Din Adresse]
[Dit Telefonnummer]
[Din E-mail]
Generel oversigt over omkostninger
Omkostninger til montering inkluderer ikke kun prisen for arbejdet, men også tillæg for ekstra ydelser. Det er derfor vigtigt at budgettere for alle elementer i forbindelse med vinduesmontering for at få et præcist billede af dine samlede udgifter.
Faktorer der påvirker prisen
Prisen for vinduesmontering kan påvirkes af flere faktorer, herunder:
- Vinduets størrelse
- Vinduet type
- Monteringssted
- Bortskaffelse af eksisterende vinduer
- Indvendig afslutning
- Efterisolering
- Selve vinduesrammer
Hver af disse faktorer kan tilføje betydelige omkostninger til dit projekt.
En vigtig faktor, du skal overveje, er vinduets størrelse. Hvis du skal montere vinduer på 1. sal, kan der være ekstra omkostninger forbundet med sikkerhedsforanstaltninger.
Geografiske prisvarianter
Det er også relevant at bemærke, at geografiske forskelle kan påvirke priserne for vinduesmontering. I større byer kan priserne være højere på grund af øget efterspørgsel og leveomkostninger, mens priserne i mere landlige områder muligvis vil være lavere.
Er du i tvivl om priserne i dit område?
Priseksempel for montering af vinduer
Med en bred variation i prisen på 1.100 til 10.000 kroner kan det være godt med nogle praktiske eksempler.
Eksempel 1: Montering i traditionel villa
I en traditionel villa kan du forvente at betale omkring 3.000 kr. pr. vindue for montering, hvis du skal have lavet indvendig afslutning med fladliste. Dette er i stueplan for et „standard‟ vindue.
Eksempel 2: Store lejligheder og ejerboliger
I store lejligheder og ejerboliger kan omkostningerne for vinduesmontering stige til 4.000 kr. pr. vindue. Her skal du især tænke på tillæg for monteringshøjde og andre ekstraomkostninger, som bortskaffelse af gamle vinduer.
Ved større byggerier, er en del af prisen også et større koordinationsarbejde. Det er vigtigt at sikre, at arbejdet udføres med mindst mulig forstyrrelse for de øvrige beboere.
Håndværkerfradrag og nye vinduer
Når du skal have monteret nye vinduer, kan du drage fordel af håndværkerfradraget, som gør det muligt at reducere omkostningerne til arbejdsløn. Dette kan du gøre op til et beløb på 8.600 kroner pr. person i 2025. Dette fradrag kan dække en del af udgifterne ved montering af vinduer, hvilket kan gøre det økonomisk mere overkommeligt at opgradere dit hjem. Får du f.eks. monteret et vindue til 3.000 kroner, sparer du ca. 780 kroner i skat med håndværkerfradraget.
Hvad er håndværkerfradraget?
Håndværkerfradraget er en skattelettelse, der gives til boligejere for udgifter til arbejdsløn i forbindelse med håndværksarbejde som f.eks. montering af vinduer. Fradraget gør det mere attraktivt at investere i forbedringer af boligen.
Hvordan ansøger man om fradraget?
Du kan ansøge om håndværkerfradraget direkte gennem Skattestyrelsens hjemmeside. Det kræver, at du indtaster de relevante oplysninger om de udførte arbejdslønninger, når du indsender din selvangivelse på rubrik 460.
For at sikre, at du får det fradrag, du er berettiget til, skal du følge præcise instruktioner fra Skattestyrelsen. Herunder skal du have dokumentation i form af fakturaer fra dit tømrerfirma, som specifikt angiver lønudgiften. Det er vigtigt at holde styr på alle relevante oplysninger, da det vil gøre ansøgningsprocessen hurtigere og mere effektiv.
Dokumentation og krav
For at kunne få håndværkerfradraget skal du kunne fremvise dokumentation i form af fakturaer. Disse skal klart angive, hvordan din betaling er opdelt mellem materialer og arbejdsløn, da kun arbejdslønnen er fradragsberettiget. Det er også nødvendigt, at arbejdet udføres af autoriserede håndværkere.
Det er essentielt at sikre, at alle fakturaer er korrekt udformede og gemmes, da Skattestyrelsen kan kræve disse ved eventuelle stikprøver. Vær opmærksom på, at håndværkerfradraget kun gælder for private boliger og ikke for sommerhuse, hvilket er en vigtig detalje, hvis du lægger planer for vinduesmontering i dit hjem.
Hvornår bør du skifte vinduerne?
Det er vigtigt at vurdere, hvornår dine vinduer skal udskiftes for at undgå unødvendige omkostninger. Du bør overveje udskiftning, hvis dine vinduer viser tegn på slid, skader eller utilstrækkelig isolering. Nye vinduer kan føre til besparelser på din varmeregning.
Tegn på slid og skader
Vær opmærksom på, at råd i vinduesrammen, revner og utætheder kan være tegn på, at dine vinduer er slidte. Hvis rammerne er bløde eller let kan trykkes ind, indikerer det mulig fugtskade. Nedenstående er et godt eksempel på et vindue, der er klar til udskiftning:

Er dine vinduer også klar til udskiftning?
Energibesparelse ved udskiftning
At udskifte gamle vinduer kan resultere i betydelige energibesparelser. For eksempel, hvis du skifter fra enkeltlagsvinduer til lavenergivinduer, kan du forvente lavere varmeregninger og en forbedret komfort i dit hjem.
Ved at investere i lavenergivinduer eller forsatsvinduer, kan du opnå væsentlige forbedringer i isoleringen, hvilket mindsker varmeudslip og sparer på din energi. Dette er især relevant for boliger med enkeltlagsvinduer, som kan udskiftes for at opnå en bedre energiklasse.
Hvilke typer vinduer findes der?
Vinduet har du måske allerede styr på?
Hvis ikke, så koster et vindue i gennemsnit 3.000 – 10.000 kroner pr. vindue, afhængig af type og formaet.
Du kan som udgangspunkt få 4 forskellige slags vinduer.q
Når du skal vælge nye vinduer, er der flere typer at overveje, hver med sine fordele og ulemper.
De mest almindelige vinduetyper inkluderer enkeltlagsvinduer, termovinduer, lavenergivinduer og forsatsvinduer. Valget af vinduetype påvirker både isoleringsevnen og energibesparelsen, så det er vigtigt at finde den løsning, der bedst opfylder dine behov.
Enkeltlagsvinduer
Enkeltlagsvinduer består af et enkelt lag glas, hvilket giver dårlig isolering. Du finder ofte disse i ældre huse, men hvis du ønsker at energieffektivisere, kan det være en praktik at installere forsatsvinduer i stedet for at udskifte hele vinduet.
Termovinduer med 2 eller 3 lag
Termovinduer har to eller 3 lag glas med en gasart imellem, der forbedrer isoleringen i forhold til enkeltlagsvinduer. De er ideelle til boligejere, der ønsker at opnå en bedre energiklassifikation uden at skifte til de nyeste vinduesteknologier. Du kan derfor forvente både komfort og besparelse med dem.
LÆS OGSÅ: Guide til termorude priser
Lavenergivinduer
Lavenergivinduer er desuden en opgradering til termovinduer, da de også har to eller tre lag glas, men med et tyndt metalbelægning på indersiden, som hjælper med at beholde varmen i dit hjem. Denne type vindue er effektiv til reduktion af varmeregningen og er ideel, hvis du ønsker at optimere din boligs energiforbrug. Med nye krav til vinduer pr. februar 2021 er de fleste vinduer i dag lavenergivinduer.
Forsatsvinduer
Forsatsvinduer tilbyder en nem løsning til isolering af eksisterende vinduer. De kan monteres som et ekstra lag på de gamle vinduer, hvilket resulterer i betragtelige energiforbedringer uden at skulle udskifte hele vindue. Du kan vælge mellem modeller, der kobles på de gamle vinduer eller som selvstændige vinduer.
Hvad med materialet?
Når du skal vælge vinduesrammer, er det vigtigt at overveje holdbarhed, vedligeholdelse og pris. Træ, træ-alu og plast hver især har deres egne fordele og ulemper, som kan påvirke din beslutning. Tænk over, hvilken løsning der passer bedst til din bolig og dine præferencer for vedligeholdelse.
Vinduesrammer af træ
Vinduesrammer af træ er traditionelle i Danmark og kendt for deres lange holdbarhed. De kræver dog regelmæssig vedligeholdelse, så som maling hvert andet eller tredje år (udvendigt), hvilket kan være en overvejelse, hvis du ønsker minimal vedligeholdelse. Kernetræ var udbredt i „gamle‟ dage, men træ er over de senere år blevet svært at få i god kvalitet, med lang holdbarhed.
Vinduesrammer af træ-alu
Træ-alu vinduesrammer kombinerer træ på indersiden og aluminium på ydersiden, hvilket giver en vedligeholdelsesfri løsning. Du skal blot vaske dem et par gange om året. De kan dog være dyrere end både træ og plast.
Træ-alu vinduer fås i en lang række designs, og deres holdbarhed er typisk op til 30-40 år. Det betyder, at de er en praktisk løsning, især i etagebyggeri, hvor vedligeholdelse kan være en udfordring. Tænk dog over, at du ikke kan male dem på ydersiden, hvilket begrænser dine farvemuligheder.
Vinduesrammer af plast
Vinduesrammer af plast/PVC er lavet af pvc-profiler og er næsten vedligeholdelsesfrie. De er typisk billigere end træ-alu og trærammer, hvilket gør dem til en populær løsning. Dog kan reparation af skader være vanskelig, da udskiftning af hele rammen ofte er nødvendig.
Mens plastvinduer holder godt på varmen, er der ulemper, da de ikke isolerer lige så godt som træ. Et vigtigt aspekt at overveje er, at plastvinduer kan blive en kuldebro, hvis de ikke er korrekt designet med hule profiler for at undgå kondens. Vælg plast, hvis du ønsker en omkostningseffektiv og nem løsning.
Pæn afslutning efter montering af vindue
Når vinduet er monteret – skal det også se pænt ud.
Du kan vælge at gøre det selv, fådet som en del af tilbuddet eller f.eks. få en maler til at klare den sidste finish.
Materialer der anvendes til afslutning
De mest anvendte materialer til indvendig afslutning er træ- eller MDF-lister, som kan males eller behandles i forskellige farver. Du kan også anvende MS fuge til at tætne mellem vinduet og væggen for at forhindre træk og fugt.
Til indvendig afslutning er trælister, herunder fladlister og profilerede lister, populære valg.
MS fuge sikrer tæthed, overmalbarhed og bidrager til at beskytte mod fugt, hvilket sikrer langvarig holdbarhed. Det er vigtigt at vælge materialer i god kvalitet for at undgå fremtidige problemer.
Hvilke regler gælder der for montering af vinduer?
Ved montering af nye vinduer er det vigtigt at overholde gældende bygningsreglementer, der fastsætter krav til isolering og energiforbrug. Siden 1. februar 2021 skal alle nye vinduer være a-mærkede, hvilket betyder, at de fleste vinduer skal have tre lag glas for at sikre en optimal isolering. Der findes undtagelser for sommerhuse.
Lokale byggereglementer
Udover de generelle bygningsreglementer skal du også tage højde for lokale byggereglementer, der kan variere fra kommune til kommune. Disse regler kan omfatte specifikke krav til byggetilladelser og æstetiske hensyn i bevaringsværdige områder.
Energikrav og certificeringer
Energikravene for nye vinduer er strenge og sikrer, at dit hjem er energieffektivt. Det er vigtigt, at du vælger vinduer, der er certificeret med energimærkning, da energirigtige vinduer kan spare dig penge i det lange løb gennem lavere varmeudgifter.
Ved at investere i energioptimerede vinduer, såsom lavenergivinduer, kan du ikke kun overholde lovgivningen, men også sikre en hurtigere tilbagebetaling af din investering gennem lavere varmeforbrug. Det anbefales at vælge vinduer med så høj en energiklasse som muligt for at maximere besparelserne.
Kontakt med kommunen
Før du går i gang med monteringen, er det klogt at kontakte din kommune for at sikre, at du overholder alle lokale regulativer og bygningskrav. Dette kan forhindre dyre forsinkelser og eventuelle bøder.
Det er en god idé at spørge om eventuelle krav til byggetilladelser og andre relevante aspekter, der kan påvirke dit projekt. Kommunen kan også være behjælpelig med at guide dig i forhold til valg af vinduer, der overholder de lokale krav og standarder.
Nye vinduer i ejer- eller andelslejlighed

Når du overvejer at skifte vinduer i din ejer- eller andelslejlighed, er det vigtigt at tage højde for de specifikke krav og regler, der gælder for lejlighedskomplekser. Du bør altid indhente tilladelse fra ejer- eller andelsforeningen, da ændringer til bygningens facade kan påvirke hele ejendommens udseende.
Specifikke overvejelser for lejligheder
Ved udskiftning af vinduer i lejligheder kræves der ofte ekstra hensyn til bygningens struktur. Det er afgørende at vælge vinduer, der matcher bygningens oprindelige stil.
Samarbejde med ejer- eller andelsforening
Allerede før du starter et vinduesprojekt, bør du kontakte ejer- eller andelsforeningen for at sikre, at dit projekt lever op til foreningens regler og retningslinjer. Det er ofte nødvendigt, at foreningen godkender de planlagte ændringer for at undgå fremtidige problemer.
Juridiske aspekter ved initiativer
Når du planlægger at skifte vinduer, er det vigtigt at være opmærksom på de juridiske aspekter, der kan være involveret. Det kan inkludere krav fra Bygningsreglementet og eventuelle regler fra ejer- eller andelsforeningen.
Det er essentielt at sikre, at de nye vinduer opfylder de gældende krav til isolering og energi, som ifølge Bygningsreglementet kan indebære, at alle nye vinduer skal være a-mærkede. Overholder du ikke disse regler, kan det resultere i påbud om reparation.
Vinduesmontering: Gør-det-selv eller professionel hjælp? Den ultimative guide
Er du i tvivl om du selv skal montere nye vinduer, eller om du bør overlade opgaven til en professionel håndværker? Denne guide hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.
Vinduesmontering som gør-det-selv projekt: Er du klar til udfordringen?
Før du kaster dig ud i vinduesmontering på egen hånd, bør du overveje disse vigtige faktorer:
- Håndværkerfærdigheder – Har du tidligere erfaring med lignende byggeprojekter?
- Teknisk præcision – Er du omhyggelig og detaljeorienteret?
- Tålmodighed – Vinduesmontering kræver tid og omhu
- Risikovillighed – Er du klar til at tage ansvar hvis noget går galt?
Vinduer kræver præcision
Selv erfarne gør-det-selv entusiaster bør være opmærksomme på udfordringerne ved vinduesmontering. Præcis installation er afgørende for at undgå problemer som:
- Trækproblemer
- Fugtskader
- Energitab
- Grim afslutning
Vinduesmontering: Det vigtigste værktøj og teknikker
Den største udfordring ved vinduesmontering er at sikre, at vinduesrammen sidder perfekt i lod og vater. Dette kræver:
- En ekstra hjælper (vinduer er tunge og uhåndterlige)
- Professionelt værktøj
- Kvalitets montagepuder eller kiler
- Nøjagtig opmåling
Sådan udformer du en opgavebeskrivelse på vinduesmontering
Når du skal indhente tilbud på montering af vinduer, er det vigtigt at være præcis og detaljeret i din opgavebeskrivelse.
Dette vil hjælpe med at undgå misforståelser og sikre, at du får et retvisende billede af prisen. Inkluder målene på vinduerne, antallet af vinduer og specifikke opgaver som indvendig afslutning og bortskaffelse af eksisterende vinduer.
Nødvendige specifikationer
Angiv klart de nødvendige specifikationer for vinduerne, såsom type og størrelser. Oplys også, om der er særlige krav som f.eks. montage i højden eller brugen af bestemte materialer. Disse oplysninger er afgørende for at få præcise tilbud fra tømrerfirmaerne.
Tidsrammer og deadlines
Det er essentielt at angive tidsrammer og deadlines i din opgavebeskrivelse. Angiv hvornår du forventer, at arbejdet skal være udført, da dette kan påvirke hvilke firmaer der kan imødekomme dit behov.
En klar tidsramme hjælper tømrerfirmaerne med at planlægge og sikre, at du ikke skal vente uger eller måneder på, at arbejdet bliver udført. Sørg for at informere om, hvornår materialerne er indkøbt, og eventuelle vigtige datoer du har i din kalender, så de kan tage hensyn til disse, når de planlægger arbejdet.
Budgetramme
Inden du indsender din opgavebeskrivelse, bør du også tænke over din budgetramme for monteringen. Vær realistisk omkring, hvad du har råd til, og angiv dette i din forespørgsel.
At fastsætte en klar budgetramme sikrer, at tømrerfirmaerne kan give dig tilbud inden for dine økonomiske rammer. Det hjælper også med at undgå overraskelser senere i processen, da du får en bedre idé om, hvad du kan forvente. Husk, at omkostninger til kørselstillæg, bortskaffelse og indvendig afslutning også skal medregnes i dit totale budget for vinduesmontering.
Hvordan vælger jeg den bedste tømrer til udskiftning af vinduer?
Når du skal vælge den bedste tømrer til montering af vinduer, er det vigtigt at tage sig tid til at indhente flere tilbud og vurdere dem grundigt. Vær opmærksom på både pris og kvalitet, samt tømrerens erfaring og referencer. En god tømrer vil kunne give dig råd om de bedste løsninger til netop dit projekt og sikre, at arbejdet udføres professionelt og tilfredsstillende.
Indhent tilbud gennem en tjeneste
For at være sikker på at vælge et hæderligt tømrerfirma, bør du indhente tilbud gennem en tjeneste med flere håndværkere. Dette kan give dig adgang til et netværk af forudscreenede håndværkere, som har erfaring med udskiftning af vinduer. 3byggetilbud, kan sikre at du får konkurrencedygtige priser og høj kvalitet i arbejdet, grundet deres garantier.
Byg Garanti og betydningen
Byg Garanti er en vigtig ordning, der beskytter dig som forbruger, når du arbejder med håndværkere. Det sikrer, at du har mulighed for at få din investering dækket, hvis noget går galt under arbejdet. Med denne garanti kan du føle dig tryggere i dit valg af tømrer og have yderligere sikkerhed for, at dit projekt bliver udført korrekt og færdigt.
Det er vigtigt at vælge håndværkere, der er tilmeldt Byg Garanti, da dette giver dig et væsentligt sikkerhedsnet. I tilfælde af fejl eller mangler kan du få erstatning for udgifter eller få arbejdet rettet op uden ekstra omkostninger. Dette minimerer risikoen for uforudsete udgifter og hjælper dig med at holde dit byggeprojekt inderligt på sporet.
Tjek kundeanmeldelser
Før du træffer din beslutning, er det også en god idé at tjekke kundeanmeldelser for de tømrerfirmaer, du overvejer. Anmeldelser kan give dig indsigt i andres erfaringer og hjælpe dig med at afgøre, om firmaet lever op til dine forventninger og krav.
Kundeanmeldelser er en værdifuld ressource, da de ofte indeholder detaljer om både kvaliteten af arbejdet og kundeservice.
Husk altid at læse både de positive og negative anmeldelser for at få et balanceret billede af firmaet, før du beslutter dig.
Du kan typisk finde anmeldelser på TrustPilot samt på de respektive firmaers Facebook sider.
Hvor lang tid tager det at montere et nyt vindue?
Bare rolig.
Du kommer ikke til at stå uden vindue i dit hus gennem længere tid.
Typisk tager installation af et vindue nogle få timer, og kan således klares på en formiddag.
Lukker du håndværkeren ind, behøver du ikke være hjemme mens arbejdet udføres.
Er der tale om skift af samtlige døre og vinduer i f.eks. et parcelhus, skal du regne med at det tager 1-3 dage i alt.
Tjek af det økonomiske grundlag for tømrerfirmaet
Når du vælger et tømrerfirma til montering af vinduer, er det afgørende at vurdere det økonomiske grundlag for firmaet. Et solidt økonomisk fundament kan være minimere udfordringerne, hvis noget går galt i løbet af projektet.
Tjek entreprisens årsregnskab
Det er en god idé at tjekke CVR registret for virksomhedens årsregnskab. Dette kan give dig indsigt i firmaets økonomiske sundhed og hjælpe dig med at vurdere, om de har de nødvendige ressourcer til at fuldføre dit projekt.
Betydningen af solid historie
En solid historie i branchen er et vigtigt tegn på, at tømrerfirmaet har erfaring med vinduesmontering. Det viser, at de har været i stand til at opretholde en stabil kundebase og levere kvalitetsarbejde over tid.
Konklusion om pris på montering af vinduer
Så hvad er prisen for montering?
Det kommer an på flere faktorer.
Uanset – så er vores anbefaling at du få nogle gratis tilbud fra en professionel, således at at du kan se prisen på nye vinduer og dermed vurdere om det er tid til nye vinduer.
Ved at indhente tilbud fra flere tømrerfirmaer kan du sikre dig den bedste pris og undgå ubehagelige overraskelser i dit renoveringsprojekt.
Den gennemsnitlige pris for montering af vinduer ligger typisk mellem 2.000 kr. og 3.000 kr., afhængigt af vinduets størrelse. Det er vigtigt at tage højde for eventuelle tillæg for kørsel, bortskaffelse, indvendig afslutning og montage over stueplan.Ofte stillede spørgsmål om pris på montering af vindue
0 kommentarer