Faldstamme

Faldstamme

Faldstammer er for mange af os en “set-and-forget” ting.

Det bliver installeret eller er der når vi køber huset eller bor i andelsforeningen, og så glemmer vi typisk alt om det.

Men:

Faldstammer holder ikke evigt og bør gennemses i én af følgende scenarier:

 • Langsomt udtræk fra kloak, køkkenvask eller WC
 • Skjolder på rør
 • Lækager

Jo længere tid du lader det stå til, des større er risikoen for større skader i form af skimmel mv.

Så få det efterset af en professionel og autoriseret VVS’er med speciale i faldstammer.

Du kan nemt få 3 gratis tilbud ud fra en kort specifikation af dit problem.

Hvad er faldstammens funktion

Faldstammen samler flere forskellige afgreninger af afløb i en ejendom eller etagerne på dit hus, i ét fælles rør, der sørger for afledning til kloaksystemet.

Røret er dimensioneret til at kunne aflede store mængder af snavs, og er typisk bygget til at kunne holde et sted mellem 50 og 80 år. 

Hvorfor opstår der problemer med faldstammen?

Når der kommer problemer med faldstammen, så er det typisk på grund af én eller flere af følgende ting:

 • Faldstammen er ved at være udtjent på grund af alder
 • For meget fedt fra madlavning har ophobet sig og dannet prop
 • Vatpinde
 • Tamponer
 • Bleer
 • Store mængder hår
 • Der er gentagne gange brugt for kraftige kemikalier
 • Andre elementer, der ikke hører til i faldstammen

Hvem har ansvaret

 Bor du i dit eget hus, skal du selv sørge for det frem til den kommunale tilslutning. Bor du i andelslejlighed er det typisk foreningen, der har ansvaret for at faldstammerne virker korrekt medmindre du ved grov uansvarlighed selv har forårsaget skaden. 

Hvordan foregår en rensning af faldstammen?

 Typisk sker rensning af faldstammen oppefra gennem slamsugning, efterfulgt af mekanisk rengøring eller rengøring med højtryksrenser. Herved løsnes aflejringer i rørerene. 

Typisk vil du skulle være hjemme i de enkelte lejligheder i tilfælde af at der er behov for at komme ind til faldstammen, men typisk sætter propper sig i bunden, hvor snavset fra alle lejligheder samles.  

Rens af faldstamme kan koste fra nogle få tusinde kroner.

Hvordan foregår en udskiftning af faldstammen?

I mange tilfælde så fores den eksisterende faldstamme med en ny indvendig foring (strømpeforing).

Her er det ofte ikke nødvendigt at udskifte og gøre indhug i hvert enkelt rum / lejlighed, men levetiden af de eksisterende faldstammer kan forlænges med måske 10-15 år.

Skal faldstammerne udskiftes helt, kan det være et større projekt, der kræver opbræk af gulve og skjulte installationer og der vil være en længere periode hvor f.eks. toilettet ikke kan bruges. 

Prisen her vil variere afhængig af omfanget af arbejdet, men det er ikke urealistisk at afsætte fra 20.000 kroner pr. lejlighed og opefter

Indhent flere tilbud

Da det typisk er en større opgave at skifte eller rense faldstammer giver det god mening at indhente tilbud fra flere forskellige VVS’er med speciale i faldstammer. 

Benytter du 3byggetilbud, sørger de for at finde de rette kvalificerede til opgaven for dig og giver dig 3 uforpligtende tilbud på dine udfordringer med faldstammer>>

 

Ofte stillede spørgsmål om faldstamme

 • Hvad er en faldstamme?

  En faldstamme er en lodret rørledning, der er ansvarlig for at transportere spildevand fra din ejendom til det fælles kloaksystem.

 • Hvordan kan jeg vide, om min faldstamme fungerer korrekt?
  Tegn på en faldstamme, der ikke fungerer korrekt, inkluderer tilstoppede / langsomme afløb, lugtgener og tegn på lækager.

 • Hvad kan jeg gøre for at forhindre blokeringer i min faldstamme?
  Undgå at skylle ting som fedt, olie, hår og papirprodukter ned i toilettet /håndvasken.

Relaterede Artikler…

Komplet GUIDE til valg af polyurethan gulv!

Komplet GUIDE til valg af polyurethan gulv!

I denne komplette guide vil vi guide dig gennem valget af polyurethan gulv og informere dig om de mange fordele ved dette slidstærke og vedligeholdelsesvenlige materiale. Polyurethan gulve (eller PU gulve) er slidstærke gulve med høj belastningsevne, der er nemme at...

Netpuds pris

Netpuds pris

Netpuds er en oplagt renoveringsmetode af din facade, hvo den fremstår slidt med eventuelle revner.  Hvad er netpuds Netpuds er en slags fleksibelt armeringsnet, der lægges på din eksisterende facade og giver en overflade, der kan modstå en vis grad af bevægelse uden...

Termorude Priser

Termorude Priser

Er termoruder dyre? Tjaa...  Måske. Som oftest vil termoruder være en god investering på sikkert grundet en højere isoleringsevne end f.eks. enkeltlagsvinduer.  I denne artikel kommer vi ind på fordele ved termoruder, samt hvordan du får den bedste pris. Hvad er...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *